65 jaar getrouwd, een briljanten huwelijk.

4 juni 2012

Huwelijk

Woorden tekort na 65 jaar samen; een briljanten huwelijk

Van katoen tot briljant en van diamant tot koraal, elke huwelijksverjaardag heeft in de traditie van onze voorouders een eigen materiaal dat deze dag moet symboliseren. Hoe langer het stel getrouwd is, hoe harder en mooier de gebruikte materialen worden. Bij het 65-jarige jubileum wordt gesproken van een briljanten bruiloft.

De briljanten bruiloft is maar aan weinig mensen besteed. Veel mensen halen dit jubileum niet vanwege een scheiding of het vroegtijdig overlijden van één van de partners. Het is heel bijzonder als het echtpaar deze mijlpaal wel haalt, en dat wordt dan ook groots gevierd. Wie op Google briljanten bruiloft intikt krijgt al gauw veel interviews te zien uit lokale kranten van echtparen die dit jubileum wel hebben gehaald en in het zonnetje worden gezet door de burgemeester.

‘Brilliant marriage’

In de Verenigde Staten is er geen benaming voor het 65-jarige jubileum. De term briljanten bruiloft bestaat in Amerika wel, maar heeft een hele andere betekenis. Het briljanten huwelijk wordt in Amerika gebruikt voor paren die echt goed bij elkaar passen en precies op elkaar aansluiten. Het paar vult elkaar altijd aan en alles loopt vanzelf. De briljante partners laten het huwelijk gewoon zijn en drijven met de stroom mee. De partners zijn letterlijk ‘briljant’ in het op peil houden van hun huwelijk.

Briljanten huwelijk feest

Een 65-jarig huwelijk gaat zelden ongemerkt voorbij. Als het paar kinderen en kleinkinderen heeft zullen deze allemaal langskomen voor taart, koffie en een dikke zoen voor opa en oma. Ook vrienden, andere familie en kennissen zullen het paar in het zonnetje zetten. Het briljanten echtpaar heeft geen cadeaus meer nodig om zich bevestigd te voelen in hun verbintenis. Mocht je toch wat willen geven, kies dan voor een prachtig sieraad of souvenir van briljant waar de twee samen nog jarenlang plezier van hebben.

Cadeau tips:

Beauty Box - Vrouw

Beauty Box - Man

Chocolade hart

Rozen boeket

,

Comments are closed.

Email
Print
WP Socializer Aakash Web