12,5 jaar in dienst jubileum informatie

5 december 2011

Zakelijke jubilea

12,5 jaar dienstverband

10-20 jaar geleden kwam dit nog vaak voor in bedrijven. tegenwoordig zie je dat mensen steeds sneller van baan willesen en dat 12,5 jaar bij één bedrijf al een zeer bijzondere prestatie genoemd mag worden.

Over het algemeen zal je werkgever wel even stilstaan bij een dergelijk jubileum. Een trouwe werknemer is immers goud waard voor een bedrijf in de meeste gevallen. In een 2 tal gevallen (25 jaar 2n 40 jaar dienstverband) kan de werkgever zelfs onbelast een uitkering verstrekken aan de jubilaris. Meer hierover kun je vinden via deze link.

Wat doen bedrijven vaak voor werknemers die 12,5 jaar in dienst zijn?

Wat vaak voorkomt is dat bedrijven een klein feest organiseren om de jubilaris is het zonnetje te zetten.  Nodig alle directe (ex)collega’s en leidinggevenden uit en laat de werknemer zelf ook mensen uitnodigen, wellicht van andere afdelingen. Ook familie en vrienden van de werknemer zijn welkom. De dag en de tijd van de bijeenkomst moet worden gepland op een geschikte dag voor iedereen.

Tijdens het feest zal de loopbaan onder de aandacht worden gebracht en over het algemeen zal zijn/haar leidinggevende een speech geven.  Over het algemeen zal hierin aan bod komen:

* Hoe is hij/zij ooit binnengekomen bij het bedrijf

* Wat waren zijn/haar werkzaamheden gedurende de jaren en wat waren de successen die behaald zijn in die 12,5 jaar tijd.

* Enkele leuke anekdotes van (ex)collega’s over hoe je bent op de werkvloer of over gebeurtenissen bij kerstborrels, bedrijfsuitjes etc.

* Een blijk van waardering, waarom is iemand zo lang bij het bedrijf en wat heeft het bedrijf aan hem/haar

* Een blik op de toekomst

Uiteraard zou hier ook een klein cadeau bij moeten horen voor de 12,5 jarige jubilaris.

Jubileumversieringen

Bij het reserveren/boeken van de ruimte, houdt dan rekening met het aantal personen dat het jubileum komt vieren. Zorg voor een niet te kleine ruimte, maar ook niet te grote ruimte. Wat ook vaak gedaan wordvoorbeeld van een aangepaste afbeelding 12,5 jaar dienstverbandt is het versieren van de werkplek (of het hele bedrijf) met een bewerkte foto van de betreffende jubilaris. Versier de ruimte met bijvoorbeeld krantenknipsels uit het jaar dat de werknemer begon met werken bij het bedrijf. Of zoek foto’s op uit die tijd. Hiervoor kan natuurlijk de familie of vrienden ingeschakeld worden. Hang wat ballonnen op of tekeningen met het aantal jaar afgebeeld.

Hebben jullie nog meer suggesties voor speeches, bewerkte foto’s van jubilarissen of andere originele ideeën om het te vieren? laat het ons dan weten via info@jubileum.nl of via twitter.

 

 

 

, ,

Comments are closed.

Email
Print
WP Socializer Aakash Web