40 jaar dienstverband, een geweldig jubileum!

4 juni 2012

Zakelijke jubilea

Willem van de postkamer is 40 jaar in dienst

Sommige collega’s zijn nog niet eens geboren als hij begint aan zijn loopbaan. Aangenaam, dit is Willem. Hij werkt 40 jaar bij een groot productiebedrijf, ergens in het midden van het land. In de kantine hangen affiches waarop de jubileumreceptie wordt aangekondigd. In het midden van het affiche een gescande foto die zichtbaar verkleurd is met daarop een ‘jong koppie’. Jongere collega’s die hem niet zo goed kennen, verwonderen zich over zijn lange dienstverband. Werkt Willem van de postkamer hier al ‘zo lang’? Hoe oud zou hij zijn?

Op kosten van de baas bivakkeren in een kasteel in Zuid – Limburg

Veel jubilarissen met dergelijke dienstverbanden zijn bijna vergroeid met het bedrijf. Nog even en dan bereikt Willem de pensioengerechtigde leeftijd en komt het bekende ‘zwarte gat’ in zicht. Gelukkig zijn daar cursussen voor, om te voorkomen dat hij daarin valt. Samen met zijn vrouw kan Willem tegen die tijd naar een kasteel in Zuid- Limburg op kosten van de baas. Daar leren ze om te gaan met de nieuwe situatie om te voorkomen dat de vrouw van Willem straks gillend hun bungalow uitrent omdat hij zich -sinds hij thuis is -overal mee bemoeit. Zover is het nog niet. Er is een zaal gehuurd in het lokale café-restaurant. Het is tijd voor de jubileumreceptie!

Tips voor een persoonlijk & origineel jubileumcadeau

Een veertigjarig jubileum. Dat is een mijlpaal en dat mag bekroond worden met een persoonlijk cadeau. Naast het standaard speldje op de revers van het colbert (red: die draagt Willem nooit) of het beeldje op de schoorsteenmantel geeft Jubileum.nl een aantal tips voor een persoonlijk en origineel jubileumcadeau:

  • Huur een videograaf in die de jubileumreceptie registreert (lees: alle speeches, gasten). Laat een collega korte interviews doen met collega’s en andere aanwezigen (persoonlijke gelukwensen voor Willem). Overhandig achteraf een gemonteerde ‘tape’.
  • Huur een kunstschilder in die terplekke het ‘receptietafereel’ vereeuwigt op een linnen doek. Leuk aandenken voor aan de wand, boven de bank in de huiskamer.
  •  Geef een wijn-set met daarin een fles wijn voorzien van een gepersonaliseerd etiket, wijnglazen en een kurkentrekker die gegraveerd zijn met bijvoorbeeld datum van de indiensttreding en de jubileumdatum. Santé, op je gezondheid Willem!
  • Geef een jubileumboompje en plant hem samen met de jubilaris in de kantoortuin. Uiteraard met een naambordje erbij.

 

De redactie van jubileum.nl feliciteert Willem van harte met zijn veertigjarige jubileum!

 

** Willem en zijn veertigjarige dienstverband zijn gefingeerd. 

, ,

Comments are closed.

Email
Print
WP Socializer Aakash Web